Kao mikrokreditna i finansijska institucija čiji je najveći fokus na kreditima sa plaćanjem na rate, IuteCredit ima više od 200,000 aktivnih klijenata u Evropi. Uvijek rado informišemo svoje potencijalne klijente o prirodi i karakteristikama kredita koje nudimo.

Da pojednostavimo – naše poslovanje se ogleda u mikrokreditima, tačnije, kreditima sa plaćanjem na rate, koji se sastoje od jednakih mjesečnih plaćanja. Naša filozofija je omogućiti kredite onima sa skromnijom imovinom – vjerujemo da čak i mali iznos kredita može pomoći kako bi postigli više, te potaknuti promjene u životima ljudi.

Krediti sa plaćanjem na rate omogućavaju našim klijentima kupovinu robe i plaćanje usluga koje poboljšavaju kvalitetu njihovog života. To može biti novi računar ili novi frižider. Kredit sa plaćanjem na rate je kredit gdje se glavnica, kamate i ostale naknade moraju otplaćivati prema međusobno dogovorenom mjesečnom periodu. Kreditni proizvodi u IuteCredit-u su potrošački krediti bez kolaterala sa rokom otplate od 1 mjeseca do 24 mjeseca, te auto krediti sa rokom otplate do 60 mjeseci. Međutim, njih ne treba miješati sa pozajmicama, jer je to drugačija vrsta usluge koju ne nudimo.

Ključna stvar! Ono što je najvažnije, mikrofinansiranje omogućava ljudima kreditiranje razumnih, malih iznosa, koji su sigurni i u skladu sa etičkim praksama kreditiranja. Pročitajte više o našoj filozofiji i kreditima na www.iutecredit.ba

Šta je pozajmica i kako se razlikuje od IuteCredit mikrokredita?

Pozajmica je vrsta kratkoročnog zaduživanja sa visokom kamaptnom stopom koja se temelji na prihodu i kreditnom zaduženju dužnika. Pozajmica se obično vezuje za sljedeću platu dužnika (relevantni podaci i brojevi moraju biti u cjelosti predstavljeni zajmodavcu), te ima visoku kamatnu stopu. Mnogi finansijski izvori, predstavljaju ih kao ‘grabežljive’ kredite zbog visoke kamate i skrivenih klauzula koje mogu s vremenom obavezati zajmoprrimca sa dodatnim naknadama.

Mikrokrediti ili krediti sa plaćanjem na rate, općenito se smatraju sigurnijim i pristupačnijim kreditima za razliku od pozajmica. Pisma opomene mogu vam izazvati zabrinutost ukoliko zaostajete sa svojim uplatama ili se suočavate sa drugim finansijskim poteškoćama. Pregovori sa davaocem kredita za postizanje međusobnog dogovora o vašem planu plaćanja mogli bi postati veliko pitanje, obzirom na restrikcije vašeg partnera.

Ukoliko ste zainteresovani, više informacija o vrstama kredita možete pronaći na Internetu. Kada uspoređujete i uzimate u obzir sve opcije, također je i važno znati svoje mogućnosti i finansijsko stanje u odnosu na iznos novca za koji vam je potreban kredit. Također, obratite pažnju na kamatne stope i sve dodatne naknade koje biste bili dužni platiti prilikom uzimanja kredita.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa našom brzom kreditnom uslugom, ne ustručavajte se kontaktirati nas! Posjetite www.iutecredit.ba, pošaljite nam Vaš upit na e-mail info@iutecredit.ba ili pozovite 033 257 666 i 033 257 667 ili posjetite naše podružnice! IuteCredit je kompanija Estonskoj porijekla, koja se uglavnom fokusira na kredite sa plaćanjem na rate uz prosječni period otplate do 18 mjeseci. Dostupni smo uvijek i svugdje, a istovremeno nudimo online usluge kreditiranja bez potrebe da napuštate udobnost vašeg doma.