Mi u IuteCredit-u vjerujemo da najbolji način da se prevaziđe kiza koronavirusa jeste dijejenje korisnih informacija i pomoć pri boljem razumijevanju potrebnih koraka kako bi se izbjegla zaraza. Kao što ste mogli pročitati u raznim medijma, izuzetno je važno pravilno pranje ruku.

Pravilno pranje ruku može izgledati nešto drugačije od onoga na što ste navikli raditi svaki dan. Tokom pandemija koronavirusa važno je znati koji je pravi način pranja i dezinficiranja ruku kako biste izbjegli infekciju. Kao što ste možda čuli: čiste ruke štite od infekcije. Svakodnevno smo izloženi različitim stvarima i fizičkim kontaktima, ali sada, više nego ikad, moramo se pobrinuti za svoju sigurnost.

Da biste se zaštitili tokom pandemije koronavirusa Covid-19, pokušajte izbjegavati fizički kontakt što je više moguće, kako se ne bi zarazili – posebno kada se pozdravljate sa drugim ljudima. U ovim trenucima fokusirajte se na internet komunikaciju i usluge.

IuteCredit je dostupan uvijek i svugdje. Mi nudimo online kreditiranje koje omogućava izbjegavanje fizičkog kontakta, a da pri tome ne napustite udobnost svog doma. Također, sprječava Vas da ne budete izloženi virusu. Možete jednostavno posjetiti našu web stranicu www.iutecredit.ba i poslatii svoju prijavu ili nam se obratiti putem Facebooka, Instagrama, Vibera ili telefonom 033 257 666 u vezi bilo kakvih pitanja.

Ukoliko i dalje morate biti van kuće i biti u okruženju drugih ljudi, obavezno rednovno čistite ruke. To podrazumijeva pranje ruku sapunom i vodom, te ih potom temeljito osušite. Učinite to i ukoliko radite od kuće.

Šta zapravi znači pravilno prati ruke?

Ne žurite. Kako bi bili sigurni da sapun djeluje kako treba i eleminište sve bakterije na vašim rukama, WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) Vam predlaže da perete ruke sve dok ne otpjevate dva puta rođendansku pjesmu ili ipak samo izbrojite do 20 sekundi, ne prebrzo.

U potpunosti ih očistite. Prema uputama WHO-a, prvo trljajte ruke dlanom od dlan. Zatim, desni dlan stavite preko lijevog i trljajte sa isprepletenim prstima, učinito to i obrnuto. Nastavite prati ruke dlanom od dlan sa isprepletenim prstima. Nakon toga, uradite istu stvar samo sa vanjskim dijelovima ruke. Izvršite rotacijsko trljanje palčeva i nakon toga operite ruke uz rotaciju dlana od dlan.

Peškiri za jednokratnu upotrebu. Ako je moguće, osušite ruke peškirom za jednokratnu upotrebu. Isti peškir možete iskoristiti pri zatvaranju česme.

Obavezno u džepu ili torbi imajte dezinfekciono sredstvo, u slučaju da niste u prilici oprati ruke. To vam može pomoći na neko vrijeme. Korištenje preparata na bazi alkohola uništava viruse koji mogu biti na vašim rukama.

Ostanite zdravi!