Druga polovina avgusta u Mostaru protiče u znaku priprema za akrobatske skokove koji se prati diljem svijeta, a koje se odvija na Starom mostu, za mnoge omiljenoj lokaciji i po mnogo čemu poznatoj i posebnoj.

Ovaj događaj veoma je značajan za promociju najvećeg grada na Neretvi, ali i cijele Bosne i Hercegovine, koja je domaćin ovog spektakularnog takmičenja vrhunskih skakača zajedno sa još sedam svjetskih destinacija. Tradicija skakanja sa Starog mosta, uvrštenog u UNESCO-vu listu Svjetske kulturne baštine, vuče korijenje vijekovima unazad. Skakanje sa 21 metar visokog Starog mosta je samo po sebi impresivno, a za ovo takmičenje, na most će biti postavljena dodatna platforma od 7 metara. Takmičenja najboljih skakača i skakačica sa Starog mosta svake sezone privuku veliki broj turista u Mostar kako bi uživo gledali spektakl i uživali u posebnoj atmosferi.

Ovaj spektakl je odlična prilika da se ukaže na važnost očuvanja čistoće rijeka i riječnih obala, zato se  tim IuteCredit BH pridružio naporima za čišćenje obala rijeke Neretve koje provodi organizacija Clean Cliff. IuteCredit BH udružio je snage sa poznatim skakačima, te su kroz skupljanje otpada upravo na mjestima gdje će se okupiti najveći broj turista i gledalaca nadolazećeg spektakla, napunili veliki broj  biorazgradivih vreća. Ogroman broj plastičnih boca i limenki, kao i raznovrsnog drugog otpada, pokazuje koliko je važno da se o ovoj tematici stalno priča i da se stalno provode slične akcije.

IuteCredit BH je učešćem u ovoj aktivnosti još jednom naglasilo svoje ključne vrijednosti koje vode uposlenike kroz obavljanje poslovnih dužnosti ali i kroz aktivnosti usmjerene na doprinose zajednici.