Kao mikrokreditna i finansijska institucija čiji je najveći fokus na kreditima sa plaćanjem na rate, IuteCredit ima više od 200,000 aktivnih klijenata u Evropi.

Kako funkcioniše usluga mikrokreditiranja i šta trebate znati prije nego što podnesete zahtjev za kredit?

IuteCredit je kompanija Estonskoj porijekla, koja se uglavnom fokusira na kredite sa plaćanjem na rate uz prosječni period otplate do 18 mjeseci. Dostupni smo uvijek i svugdje, a istovremeno nudimo usluge kreditiranja online bez potrebe da napuštate udobnost vašeg doma. Ako želite podnijeti zahtjev za brzi i jednostavni keš kredit, posjetite našu web stranicu www.iutecredit.ba i podnesite svoju prijavu za kredit. Kontaktirajte nas i putem Facebooka, Instagrama, Vibera,  ili telefonom <033 257 666> ili <033 257 667> ukoliko imate bilo kakvih pitanja.

Ukoliko ste došli do trenutka kada morate kupiti novi telefon, televizor, laptop ili tablet, renovirati kuću ili platiti liječenje. IuteCredit je spreman da Vam pomogne, nudeći Vam brze i jednostavne keš kredite u samo nekoliko koraka!

Sve što trebate učiniti jeste ispuniti aplikaciju. Za to Vam je potrebno svega 1 minut.  To možete učiniti putem naše web stranice na www.iutecredit.ba. Informacije koje su Vam potrebne su: Vaše ime i prezime, matični broj, datum rođenja, broj mobilnog telefona, te da se slažete sa zahtjevima kreditiranja. Zatim, odaberite iznos kredita koji će Vam biti potreban i odaberite period otplate. Iznos mjesečne rate izračunat će se prema odabranom iznosu i periodu otplate.

U roku od 10 minuta dobit ćete povratne informacije u vezi s Vašim zahtjevom za kredit, dok je novac na računu već danas! Dobit ćete i IuteCredit karticu koja Vam može koristiti u budućnosti.

Kako se izračunavaju mjesečne rate?

Iznos mjesečne rate će se izračunati prema vašem odabranom iznosu kredita i periodu otplate. Na primer, mjesečna otplata frižidera koji košta 500 KM, te sa periodom otplate do 12 meseci iznosi 56,4 KM. Ukupno, ovo je 676,80 KM, dok 176,80 KM uključuje troškove obrade, kamate i kreditni rizik, jer se radu o krediti bez kolaterala.

Kako funkcionišu isplate?

Datum otplate rate je fiksan i isti je svaki mjesec – to je datum dospijeća, tj. datum kada morate izvršiti uplatu rate kredita. Obavezno zapamtite ovaj datum kako biste bili sigurni da planirate dovoljno sredstava za tu obavezu. Da biste se osigurali da izvršavate Vaše obaveze na vrijeme, možete napraviti trajni bankovni račun u svojoj banci. Ovo će biti sigurno i praktično rješenje za Vas!

Sve potrebne informacije, poput datuma otplate, broja Vašeg ugovora ili kreditne kartice i računa za plaćanje, nalaze se na vašoj IuteCredit kartici, koju dobijate prilikom potpisivanja ugovora u našoj poslovnici ili s našim partnerima. Ako ste podnijeli zahtjev za kredit putem naše web stranice, sve potrebne podatke imate u e-poruci sa potvrdom kredita.

Svoje kreditne obaveze možete izmiriti i putem pošte ili Vašoj nabližoj banci. Važno je istaći, da to ne možete učiniti u IuteCredit podružnicama iz razloga što IuteCredit podružnice ne vršte gotovinsko plaćanje. Ne zaboravite da na Vašem transferu dodate broj naloga za plaćanje – bilo da plaćate putem interneta ili u gotovini!

Sretni smo što Vas savjetujemo!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi s našom brzom kreditnom uslugom, ne ustručavajte se kontaktirati nas! Jednostavno posjetite www.iutecredit.ba, pošaljite nam e-poštu na info@iutecredit.ba pozovite 033 257 666 ili 033 257 667 ili posjetite naše IuteCredit podružnice.