IuteCredit, vodeća evropska grupa za lične finansije, donirala je 100.000 eura na račun Centralne banke Ukrajine kao podršku borbi Ukrajinaca za slobodu

Tarmo Sild, izvršni direktor IuteCredita, je istakao da kompanija nema nikakve poslovne operacije u Ukrajini. Ali granica slobode je u Ukrajini, a vrijednosti kompanije i njenog internacionalnog tima brane upravo Ukrajinci u Ukrajini.

“Iute kao međunarodna kompanija je započela i rasla zahvaljujući slobodi mišljenja ljudi, slobodi djelovanja i vladavini zakona. Iute smo pokrenutli sa Allarom Niinepuuom 2007. godine kao gosti,  članovi delegacije estonskog premijera Ansipa u Republici Moldaviji. Građani jedne slobodne zemlje u drugoj slobodnoj zemlji, 16 godina nakon raspada Sovjetskog Saveza i 87 godina nakon naše pobjede u estonskom ratu za nezavisnost. Sloboda je bila početak za Iute.”

Prema Sildovim riječima, Iute je dao novčanu donaciju jer je novac upravo posao kompanije i bilo ga je najlakše skinuti s police. “Međutim, Ukrajinci će najbolje znati kako da iskoriste novac – da li da kupe 1.000 šljemova ili da obnove zgradu u zemlji nakon pobjede. Prvi dani rata pokazali su svijetu da su im potrebni resursi, jer im neće nedostajati hrabrosti i upornosti”, dodao je Sild.

IuteCredit – osnovana 2008. – vodeća je evropska kompanija za lične finansije. Grupa je specijalizovana za potrošačke kredite preko svojih 100% podružnica koristeći vlasnički i kreditni kapital. IuteCredit trenutno opslužuje klijente u Moldaviji, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Bugarskoj.

Misija IuteCredita je stvoriti izvanredno iskustvo u ličnim finansijama tako što će premašiti očekivanja kupaca.

Ove godine, IuteCredit je preuzeo kontrolni paket akcija u Energbank u Moldaviji, što je jedan korak u Iuteovoj strategiji da preraste u međunarodnu finansijsku grupu.