IuteCredit Europe (“ICE”), vodeća evropska grupacija za lične finansije, svrstana je među najbrže rastuće evropske kompanije na petom godišnjem FT 1000 rangu.

Kako je naveo Tarmo Sild, izvršni direktor IuteCredit Europe, ova pozicija na ljestvici je dragocijeno priznanje za brzorastuću kompaniju za lične finansije.  „Naš primarni fokus jeste da pružimo našim klijentma izuzetno iskustvo u ličnih finansijama.“ Potpuno digitalizirana rješenja uz mogućnost traženja dodatnih interakcija sa našim osobljem imaju veliki poslovni potencijal. Kako smo dokazali svoju sposobnost i profitabilno poslujući čak i u kriznim vremenima za cilj imamo postati najbrži rastući biznis u svim evropskim zemljama u kojima poslujemo ”, potvrdio je Sild.

IuteCredit je u 2020.-toj predstavio bankomate bez kartice i aplikaciju MyIute, te džepno rješenje nove generacije za potpuni digitalni pristup finansijskim uslugama. Na kraju 2020. godine IuteCredit je imao više od 200.000 korisnika sa dugoročnim kreditima u četiri zemlje i ostvario prihod od 56 miliona EUR i neto dobit od 5 miliona EUR.

Sild vidi mogućnosti za rast kako organskim putem, tako i putem akvizicija “Očekujemo da će IuteCredit imati koristi od naših digitaliziranih tokova vrijednosti, uključujući usluge plaćanja i samouslužna rješenja za korisnike.  Također,  vidimo mogućnosti na akvizicijskom tržištu i ponovo pojačavamo poslovanje u Bugarskoj “, objasnio je Sild.

IuteCredit je 172. kompanija na popisu brzo rastućih evropskih kompanija. FT1000, sastavljen je od strane istraživačke kompanije Statista, te navodi sve europske kompanije koje su postigle najveću godišnju stopu rasta prihoda između 2016. i 2019. godine. Minimalni CAGR za uvrštavanje na popis bio je 35,5% ove godine, nešto niži od prošlogodišnjeg koji je iznosio 38,4%.