Kako doći do potrebnih proizvoda i usluga tokom boravka kod kuće?

Mi u IuteCredit-u vjerujemo da najbolji način da se prevaziđe kriza koronavirusa jeste dijejenje korisnih informacija i pomoć pri boljem razumijevanju potrebnih koraka kako bi se izbjegla zaraza.

Tokom trenutne pandemije koronavirusa važno je ostati kod kuće i raditi na daljinu, ukoliko ste u mogućnosti. Na taj se način zaštićeni ste od infekcije ili prenosa virusa na druge ljude. Međutim, ostanak kod kuće vas ne sprječava da nastavite sa svakodnevnim životom jer mnoge kompanije nude svoje proizvode i usluge putem interneta.

U ovom je trenutku važno da ostanete kod kuće, u slučaju da imate simptome koronavirusa Covid-19 ili ako živite s nekim ko ih ima.Ostanak kod kuće podrazumijeva ne ići na posao, u školu ili javne ustanove, ne koristiti javni prijevoz ili taksije, nemati goste u vašem domu i porodici, pa čak i ne izlaziti kupovati hranu ili lijekove. Sa druge strane, možete koristiti vašu baštu ili salu za vježbanje, međutim važno je ostati najmanje dva metra udaljen od drugih ljudi.

  • Planirajte unaprijed

Ukoliko trebate ostati kod kuće na duže vrijeme, planirajte unaprijed i razmislite o tome što će vam biti potrebno kako biste mogli ostati kod kuće na duži vremenski period. Napravite planove za obrok i provjerite svoje druge kućanske potrebe. Ali, bez panike – još uvijek imamo dovoljno robe u prodavnicama i ne trebate odjednom nabaviti zalihe za čitavu godinu. Budimo odgovorni, mislite i o drugima i na svoje okruženje.

  • Potencirajte online

Na svu sreću danas većinu potrepština možete naručiti putem interneta ili telefonom – čak i ako se radi o hrani ili lijekovima. Kako biste se lakše nosili sa trenutnom situacijom, imajte na umu da je IuteCredit dostupan uvijek i svugdje.Mi nudimo online kreditiranje koje omogućava izbjegavanje fizičkog kontakta, a da pri tome ne napustite udobnost svog doma. Također, sprječava Vas da ne budete izloženi virusu. Možete jednostavno posjetiti našu web stranicu www.iutecredit.ba i poslatii svoju prijavu ili nam se obratiti putem Facebooka, Instagrama, Vibera ili telefonom 033 257 666 u vezi bilo kakvih pitanja.

  • Zatražite isporuku proizvoda

Ako trebate nabaviti hranu ili lijekove, a da to niste u mogućnosti uraditi sami, potražite provajdera koji nudi isporuku proizvoda. Također, možete tražiti od prijatelja ili od nekog člana porodice da vam donese kući. Samo se pobrinite da stvari budu ostavljene na vašem pragu kako bi ih mogli uzeti. Ukoliko kućna isporuka nije moguća, pobrinite se da uradite sve što je u vašoj moći kako biste ograničili svoj društveni kontakt kad napustite kuću da biste nabavili potrebne zalihe i obavili potrebne poslove.

Ostanite zdravi!